Yli 150 jaksoa tietoa, taitoa ja inspiraatiota.
#137 Esikoiskirjailija Maisku Myllymäen Holly räjäytti kirjagramin
Luovia-podcastin jaksossa 137 kirjailija Maisku Myllymäki kertoo, miltä tuntuu, kun oma teos räjäyttää potin ja kirjagramin. Upea esikoisteos Holly on WSOY:n julkaisema romaani, jossa ollaan saaressa, katsellaan lintuja ja opetellaan elämän eri puolia.
#136 Kun yrittäjä saa vauvan - Eetterissä valokuvaajat ja vanhemmat Henna Koponen ja Laura Schneider
Jaksossa 136 Nani keskustelee kahden valokuvaajan ja vanhemman, Henna Koposen ja Laura Schneiderin, kanssa siitä, millaista on tulla vanhemmaksi ja pyörittää samalla yritystä.
#135 Koreografi Sonya Lindfors ihailee ihmistä ja taistelee rasismia vastaan
Tässä jaksossa tapaat Sonya Lindforsin, joka on koreografi ja taiteellinen johtaja. Sonya käsittelee työssään ja teoksissaan esimerkiksi mustuutta ja toiseutta. Hän puhuu väsymättä yhdenvertaisuuden puolesta herättelemällä kuulijansa miettimään olemassa olevia valtarakenteita.
#134 Äänelläsi on väliä - Vinkkejä kaikenlaisille kirjoittajille
Tässä jaksossa puhun kirjoittamisesta. Kerron, mitä se merkitsee minulle ja mietin, miksi sanoilla on väliä jokaiselle yrittäjälle. Voit poimia vinkkejä pitkin jaksoa, mutta toiselta puoliskolta voit poimia treenejä, jotka auttavat monipuolistamaan omia kirjoitusprosessejasi. Toivon, että muutama uusi ajatus herää sinussa tämän jakson kuunneltuasi, mutta muistathan lempparilausahdukseni: harjoittelu tekee paremmaksi.
#133 Suuret teot vaativat hieman hulluutta - Koruntekijä Anniki Jensen-Munkilla on tuplasisua
Tässä jaksossa tapaat yrittäjä Anniki Jensen-Munkin, jonka yritys Littlebit Design on tullut tutuksi erityisesti korvakoruistaan. Kuusankosken Taideruukilla majaansa pitävä Littlebit Design on intohimon yritys. Työhuoneella ei kuulemma perkeleitä ja pusuja säästellä, mikä näkyy myös lopputuloksessa - näissä koruissa asenne on kohdallaan.
#131 Vaatesuunnittelija Marjut Uotila haluaa suunnitella ikuisen vaatteen
Tässä jaksossa tapaat vaatesuunnittelija ja muotoilija Marjut Uotilan, joka suunnittelee miesten vaatteita merkillä Dusty. Marjut on muotialan konkari, jonka työt ovat ihastuttaneet myös Ranskan ja Japanin muotipiirejä. Jaksossa puhummekin siitä, millainen muotimaa Suomi on, vai voiko Suomesta ja muodista puhua edes samassa lauseessa? Marjutin vahva visio vie häntä kohti hänen omaa päämääräänsä.
#130 Puhutaanko hetki ylihinnoittelusta?
Onko ylihinnoittelua olemassa? Mitä se on? Miten siltä voi välttyä? Puhun palvelun ja tuotteen arvosta ja mietin, miksi hintojen nostaminen on meistä niin vaikeaa. Ylihinnoittelusta puhutaan vähän ehkä juuri siksi, että alihinnoittelu on suurempi ongelma luovilla aloilla. Se ei kuitenkaan poista ylihinnoittelua, jota tapahtuu erilaisissa tilanteissa - ehkä useimmiten silloin, kun yrittäjä ei tunnista palvelunsa arvoa.
#129 Näyttelijä Jasmin Hamid sijoittaa hyvän päivän varalle
Tässä jaksossa tapaat Jasmin Hamidin, joka on helsinkiläinen näyttelijä, kaupunginvaltuutettu, sisällöntuottaja ja sijoitusbloggaaja. Vuonna 2020 Nordnet valitsi Jasminin vuoden sijoittajaksi. Jaksossa juttelen Jasminin kanssa mm. sijoittamisen aloittamisesta, sijoitussuunnitelmasta ja vastuullisesta sijoittamisesta.
#128 Päihitä algoritmit tuotteistamalla somesisältösi
Tässä jaksossa mietitään sosiaalisen median sisältöjen tuotteistamista. Autan sinua hahmottamaan omaa sisältöäsi yhä paremmin ja rohkaisen tarttumaan tuotteistukseen myös somessa. Kuten aina, pyrin olemaan kiinni konkretiassa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sinä tulkitset ja sovellat sanojani omista lähtökohdistasi käsin. Uskalla siis tarttua, muovata, kehittää ja kierrättää minun ideoitani siten, että ne palvelevat itseäsi.
#127 Hio asiakaskokemusta: Valokuvaaja Susanna Nordvall tarjoaa elämyksiä
Tässä jaksossa tapaat valokuvaaja Susanna Nordvallin, joka on kymmenvuotisen uransa aikana luonut nahkansa useammin kuin kerran. Elämyksellisiä asiakaskokemuksia tarjoava Susanna aloitti uransa Raumalta mutta on sittemmin siirtänyt yritystoimintansa pääkaupunkiseudulle. Mitkään rajat eivät kuitenkaan tunnu pidättelevän Susannaa, joka on työskennellyt ympäri maailmaa Nykkiä ja Irlannin länsirannikkoa myöten. Häntä voi pitää myös eräänlaisena outolintuna: osa töistä tallentuu edelleen filmille, vaikka yhden kuvan hinta on moninkertainen digitaaliseen valokuvaan nähden. Miten Susanna perustelee tämän ja muut personoidut päätöksensä? Millaisen asiakaskokemuksen hän haluaa asiakkailleen tarjota? Ja miten true crime liittyy Susannan arkiseen aherrukseen? Tämä jakso on osa Hio asiakaskokemusta -sarjaa.
#126 5 asiaa, jotka jokaisen yrittäjän pitää tehdä vuonna 2021
Tässä jaksossa haastan sinut miettimään sitä, mitä voisit viimeinkin tehdä toisin. Puhun niin markkinoinnista kuin hyvinvoinnista, muistan mainita rahan ja osaamisesi. Mutta ennen kaikkea mietin sitä, miten voisimme kääntää kammotuksen koronavuoden - vai pitäisikö sanoa vuodet? - voitoksemme?
#125 Kunnianhimo ei ole kirosana
Tässä jaksossa mietitään kunnianhimoa ja sitä, miksi pidättelemme itseämme - ja kunnianhimoamme - vakan alla. Loppuvuodesta on hyvä tarkastella tulevaa mutta myös miettiä sitä, missä olemme tällä hetkellä ja teemmekö työtä, jota oikeasti haluamme tehdä.
#124 Keramiikkataiteilija Eva Spoof ei dreijaa krääsää
Tässä jaksossa tapaat keramiikkataiteilija Eva Spoofin, jonka pitkä kokemus tarjoaa näköalan käsityöläisyrittäjän uraan. Puhumme koulutuksen ja työkokemuksen merkityksestä, inspiraatiosta ja intohimosta. Evan näkemykset arvoväritteisestä työstä ja turhan krääsän työstämisestä rohkaisevat kuuntelemaan omia arvojaan ja työskentelemään niiden toteutumiseksi - mitä ikinä ne sitten ovatkaan.
#123 Hio asiakaskokemusta: Kuinka paljon pitää joustaa?
Tässä jaksossa mietitään, milloin asiakkaan toiveiden edessä kannattaa joustaa ja milloin viheltää peli poikki. Tarkastelen asiaa erityisesti asiakaskokemuksen kannalta, sillä uskon hyvän asiakaskokemuksen palvelevan niin asiakasta kuin yrittäjääkin.
#122 Millaiset möröt estävät sinua kasvamasta? Timo Soasepp palaa podcastiin puhumaan peloista
Tässä jaksossa tapaat jälleen Timo Soaseppin. Kolmen vuoden jälkeen Timo palaa eetteriin puhuakseen peloista. Mutta missä Timo on nyt - kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti? Ja miksi me puhumme peloista? Pohdimme tässä jaksossa sitä, miten erilaiset pelot värittävät uriemme eri vaiheita ja kuinka tärkeää olisi tunnistaa omat pelkonsa ja työskennellä niiden voittamiseksi.
#121 Ahdistaako some? Kuuntele tämä
Tässä jaksossa kerron somen supervoimastani, siis siitä, etten liitä sosiaaliseen mediaan juurikaan tunteita. Vaikka some on toisinaan liikaa minullekin, suurimman osan ajasta annan vain virran viedä. Ajattelen, että juuri tunteiden vähentäminen on avain onneen silloin, kun puhutaan sosiaalisen median käytöstä menestyksekkäästi työvälineenä.
#120 Rockstrippari Irina Tundra valitsi esiintyvän taiteilijan elämän
Tässä jaksossa tapaat rockstrippari Irina Tundran, joka on työskennellyt alalla 12 vuoden ajan. Irina kertoo esiintyvän taiteilijan arjesta oman työnsä kautta. Millaista on stripparin arki? Miksi hän valitsi erotiikka-alan? Mitä hän toivoo tulevaisuudeltaan?
#119 7 kysymystä somesta, rahasta ja työstä
Tässä jaksossa vastaan seitsemään kysymykseen, jotka olen poiminut teidän lähettämien kysymysten joukosta ja kysyjien luvalla julkaisen. Aiheina ovat sosiaalien media, raha ja työ.
#118 Aurora Airaskorpi auttaa eroon riittämättömyyden tunteesta
Tässä jaksossa tapaat luovan viestinnän ammattilaisen ja joogaopettaja Aurora Airaskorven, jonka kirja Riittävän hyvä - selviytymisopas työelämään muistuttaa meitä siitä, että riitämme juuri sellaisina kuin olemme.
#117 Olisiko aika tarkistaa hinnat? (Vastaus on kyllä)
Tässä jaksossa puhumme jälleen hinnoittelusta, onhan se yksi lempiaiheistani. Tämän jakson vinkeillä voit tarkistaa hintasi ja keskittyä sen jälkeen olennaiseen, taiteesi tekemiseen.